Alles over huren en wonen

Energie besparen

Door energie te besparen kunt u flink besparen op uw woonlasten. Het wijksteunpunt wonen helpt daarbij. Energiebesparende maatregelen zijn -naast dat ze het milieu ontlasten- vaak ook prettig voor het wooncomfort. Het aanbrengen van betere isolatie en/of voorzieningen bespaart energie en vergroot in de meeste gevallen het woongenot.

Het huurteam kan een snelle energiecheck in uw woning uitvoeren. Daarbij kijkt het huurteam naar  dubbel/enkel glas en naar de verwarming/warmwaterinstallatie. Maar er zijn meer bouwkundige maatregelen mogelijk. Met een maatwerk advies van de energieadviseur kunnen wij dit voor u uitrekenen en zoeken we naar mogelijkheden die zowel voor de huurder als verhuurder rendabel zijn.

Zelf energie opwekken met je eigen zonnepanelen? Dat is niet alleen zuinig maar nog leuk ook. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor uw woning.

Individueel en collectief
Wij ondersteunen ook bewonersgroepen en -commissies die met alle buren samen aan energiebesparing willen doen. Verder organiseren wij ook voorlichtingsbijeenkomsten over energie besparen. Wij kunnen dit eventueel ook op verzoek organiseren.

Wilt u meer weten over energie besparen, neemt u dan contact met ons op.