Alles over huren en wonen

Check uw huur

Denkt u dat uw huurprijs wellicht te hoog is, of wilt u de voorgestelde huurverhoging controleren? Dan bent u aan het juiste adres bij het Huurteam. Zij kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een woningopname doen. Tijdens deze opname wordt er een puntentelling gemaakt van de woning, waarna de medewerker u zeer gedetailleerd kan vertellen wat de maximale huurprijs voor uw woning is.

Mocht het zo zijn dat u teveel huur betaald, dan kunnen wij u helpen om de huurprijs te verlagen en (een deel van) het teveel betaalde terugvorderen.

Nieuwe woning?
Binnen zes maanden van het huurcontract kan de huurprijs worden verlaagd met terugwerkende kracht. Daarnaast geldt voor duurdere woningen dat alleen in de eerste zes maanden de huurprijs getoetst kan worden. Zorg er dus voor dat u binnen een half jaar de huurprijs heeft laten controleren!

Andere kosten dan huur
Vaak betaalt u ook andere kosten aan uw verhuurder, dit wordt vaak servicekosten genoemd. Ook hiervoor zijn regels en afspraken. Neem uw huurcontract mee en eventuele afrekeningen die u heeft ontvangen en de medewerker kan samen met u nagaan of de kosten terecht zijn opgevoerd en of u wellicht te veel heeft betaald.

Het huurteam Zuidoost is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09:30-12:30 via telefoonnummer 020-7 230 320.

U kunt ook een mailbericht versturen via het reactieformulier.

Het huurteam zal nooit stappen ondernemen zonder uw toestemming.