Alles over huren en wonen

Energie besparen

Door energie te besparen kunt u flink besparen op uw woonlasten. Het wijksteunpunt wonen helpt daarbij. Energiebesparende maatregelen zijn -naast dat ze het milieu ontlasten- vaak ook prettig voor het wooncomfort. Het aanbrengen van betere isolatie en/of voorzieningen bespaart energie en vergroot in de meeste gevallen het woongenot.

Individueel en collectief
Wij ondersteunen ook bewonersgroepen en -commissies die met alle buren samen aan energiebesparing willen doen. Verder organiseren wij ook voorlichtingsbijeenkomsten over energie besparen. Wij kunnen dit eventueel ook op verzoek organiseren.

Zelf aan de slag met energie
In de brochure ‘Werk Aan de Woning’ vindt u handige informatie over
wat u als huurder moet weten over energiebesparing in uw huurwoning.

Download hier de brochure

Deskundig advies aan huis
Bij een energiecheck komt er een van onze medewerkers kijken naar wat de mogelijkheden voor energiebesparing in uw huis zijn. Er wordt onder andere gekeken naar naden, kieren de staat van uw cv-ketel en grootte van de ramen. Een energiecheck duurt doorgaans niet langer van 50 minuten.

Met een maatwerk advies en berekening kunnen we zoeken we naar mogelijkheden die zowel voor de huurder als verhuurder rendabel zijn. Aanmelden kan via de vragenbalie

Zonnepanelen
Zelf energie opwekken met je eigen zonnepanelen? Dat is niet alleen zuinig maar nog leuk ook. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor uw woning.Wilt u meer weten over energie besparen, neemt u dan contact met ons op.