Alles over huren en wonen

Check uw huur

Denkt u dat uw huurprijs wellicht te hoog is, of wilt u de voorgestelde huurverhoging controleren? Dan bent u aan het juiste adres bij het Huurteam. Zij kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een woningopname doen. Tijdens deze opname wordt er een puntentelling gemaakt van de woning, waarna de medewerker u zeer gedetailleerd kan vertellen wat de maximale huurprijs voor uw woning is.

Mocht het zo zijn dat u teveel huur betaalt, dan kunnen wij u helpen om de huurprijs te verlagen en (een deel van) het teveel betaalde terugvorderen.

Energielabel
Sinds 2011 wordt de huurprijs  onder andere bepaald door het energielabel van de woning. Het wijksteunpunt kan bij het controleren van de huurprijs ook controleren of het energielabel  klopt.

Nieuwe woning? Dan zeker checken!
Binnen zes maanden na ingang van het huurcontract kan de huurprijs worden verlaagd met terugwerkende kracht. Daarnaast geldt dat voor duurdere woningen alleen in de eerste zes maanden de huurprijs getoetst kan worden. Zorg er dus altijd voor dat u binnen een half jaar de huurprijs heeft laten controleren! Heeft u nieuwe buren, of kent u mensen die net in een nieuwe huurwoning zitten? Wijs ze op deze toetsmogelijkheid. Het kan hen veel geld en behoud van bepaalde huurrechten schelen.

Andere kosten dan huur
Vaak betaalt u ook andere kosten aan uw verhuurder, dit wordt vaak servicekosten genoemd. Ook hiervoor zijn regels en afspraken. Neem uw huurcontract mee en eventuele afrekeningen die u heeft ontvangen en de medewerker kan samen met u nagaan of de kosten terecht zijn opgevoerd en of u wellicht te veel heeft betaald.

Afspraak maken
Het Huurteam is bereikbaar via het webformulier en telefonisch op onderstaande nummers. Wanneer u het antwoordapparaat krijgt, spreekt u dan naam, adres en telefoonnummer duidelijk in zodat we u terug kunnen bellen.

Het huurteam in Zuid  is te bereiken op telefoonnummer 020-664.53.83

Het huurteam zal nooit stappen ondernemen zonder uw toestemming.