Alles over huren en wonen

Wat doen wij

Wijksteunpunt Wonen in West

Bij het Wijksteunpunt Wonen West kunt u als bewoner van Amsterdam West terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning op het gebied van huren en wonen.

Bewonersspreekuren
Bij de spreekuren kunt u terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van huurprijzen, huurcontracten, achterstallig onderhoud, renovaties, huurbescherming, woonruimteverdeling, energiebesparing, etc. Voor spreekuurtijden klik hier.

Huurteam
Het huurteam controleert de prijs- kwaliteitsverhouding van huurwoningen. Betaalt u teveel huur, dan helpt het huurteam met het starten van een procedure om de huurprijs verlaagd te krijgen. Ook bij onderhoudsgebreken kan het huurteam u bijstaan. Het huurteam komt desgewenst bij u thuis voor het maken van een puntentelling en een onderhoudsrapport. Wij kunnen tegelijkertijd  een energieadvies uitbrengen, voor meer informatie over het energieadvies kijkt u op de pagina energie besparen.

Vereniging van Eigenaren
Wie een etagewoning koopt is automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Alle eigenaren samen zijn dan verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke onderdelen. Wat voor consequenties heeft dat voor u als bewoner? Wie beslist dan over het onderhoud van bijvoorbeeld het dak, kozijnen of trappenhuis? Hoe verdeelt de VvE de kosten en hoe zit het met de wettelijk verplichte reservering voor onderhoud? Het Wijksteunpunt Wonen kan u en de VvE adviseren.

Bewonersondersteuning
De bewonersondersteuner kan huurders individueel of in georganiseerd verband bijstaan bij onderhandelingen met de verhuurder als er sprake is van opknapbeurten, splitsvoornemens, renovaties, energiebesparende maatregelen en andere zaken.

Energiebesparing
Wij geven u graag advies over energiebesparing en het energiezuiniger maken van de woning. U kunt flink besparen op uw maandelijkse energierekening en draagt direct bij aan een beter milieu. Wilt u hier meer over lezen klik op de pagina Energie besparen

Huurdersvereniging
Locale huurdersverenigingen komen in breder verband op voor de belangen van huurders in het stadsdeel. Voor meer informatie kijkt u op de pagina Samen sterker.