Alles over huren en wonen

Renovaties

Afhankelijk van de geplande werkzaamheden kan een renovatie heel ingrijpend zijn. Soms zelfs zodanig dat u tijdens de werkzaamheden niet in de woning kunt verblijven. U kunt dan naar een wisselwoning.

Veranderingen en gedoogplicht
Een huurder moet werkzaamheden in de woning gedogen als er reparaties moeten worden uitgevoerd, maar hoe zit dit met ingrijpende verbouwingen? Zo hoeft u veranderingen aan de woning niet zondermeer te accepteren. En ook ten aanzien van kleinere verbouwingen dient te verhuurder rekening te houden met uw wensen en uw woongenot te garanderen.

Krachten bundelen
In veel gevallen zult u niet als enige huurder te maken krijgen met renovatievoornemens van uw verhuurder. U staat vaak sterker als u samen met uw buren afspraken maakt met de verhuurder.

Meer informatie en advies
Maar wanneer heeft u recht op een wisselwoning? Welke werkzaamheden moet u gedogen en heeft u recht op een vergoeding? Hoe organiseert u uw buren? Voor antwoorden op deze vragen en voor hulp en advies in uw specifieke situatie: neem contact op met het WSWonen bij u in de buurt.
Meer lezen over renovatie en de bijkomende aspecten? Kijk op www.huurders.info.