Alles over huren en wonen

Energie besparen

Door energie te besparen kunt u flink besparen op uw woonlasten. Het wijksteunpunt wonen helpt bewoners daarbij. Iedere maand zijn mensen veel geld kwijt aan de energierekening. De energieprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen, gemiddeld met ongeveer 10% per jaar.

Op onze spreekuren kunt u informatie krijgen hoe u zelf energie kunt besparen met eenvoudige, kleine aanpassingen of door slimmer om te gaan met energie. Ook kan een medewerker bij u thuis een energiescan maken om te kijken welke energiebesparende maatregelen in uw woning mogelijk zijn en hoeveel u kunt besparen. Bijvoorbeeld door dubbel glas, betere isolatie of een zuinigere CV ketel. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om uw eigen energie op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Bij de wijksteunpunten werken EPA-gecertificeerde medewerkers die een maatwerkadvies kunnen opstellen voor uw woning of complex.

Energielabel
Sinds 2011 wordt de huurprijs  onder andere bepaald door het energielabel van de woning. Het wijksteunpunt kan bij het controleren van de huurprijs ook controleren of het energielabel  klopt.

Energie besparen met de buren en de verhuurder
Soms is het ook mogelijk om met de verhuurder en de buren samen een plan te maken om de woningen zuiniger te maken. Wij kijken welke mogelijkheden er voor uw woning of complex zijn.  Uitgangspunt is dat bewoners per saldo hetzelfde of minder betalen, dat de verhuurder zijn investering terugverdient.  De bedoeling is dat uw woning zuiniger en comfortabeler is. Het wijksteunpunt bij u in de buurt kan ook hierbij helpen. Waar nodig wordt een beroep gedaan op de stedelijke energieadviseur voor een bouwkundig maatwerkadvies.

Energie besparen is niet alleen goed voor uw portemonnee.
Een zuinige, warme woning is ook prettiger om in te wonen en het is goed voor het milieu.