Alles over huren en wonen

Energie besparen = Geld besparen

Sinds 2012 geeft WSWonen Oost de interactieve workshop Energie besparen = Geld besparen. nieuw logoDit is een voorlichting over de financiële voordelen van energiebesparing. Aan de hand van het energieverbruik van een gemiddeld gezinshuishouden krijgen bewoners voorlichting en tips over het eigen woongedrag.

Na een succesvolle reeks in het begin van 2012 besloot stadsdeel Oost zich aan te sluiten bij het project en voor een tweede en derde reeks kocht zij douchekoppen en energiedozen die aan de deelnemers zijn  uitgedeeld. Met de douchekoppen en energiedozen worden deelnemers gestimuleerd om de tips direct om te zetten in praktisch handelen.

Het energieproject is inmiddels vanuit Oost uitgerold naar andere Wijksteunpunten o.a. in Nieuw-West, West, Zuid en Noord wordt de workshop ook georganiseerd. Tot nu toe is de workshop 54 keer georganiseerd en hebben een kleine 1000 Amsterdammers aan het project deelgenomen.

Opzet van de workshop

voorlichting De Bloem 1De  workshop legt bewoners uit dat eenderde van de energierekening bepaald wordt door het eigen woongedrag en rest door de staat van de woning. In de workshop krijgen bewoners praktische tips als bijvoorbeeld: de verwarming een graadje lager zetten, een waterbesparende douchekop installeren, plaatsen van radiatorfolie, het nut van een Energielabel en Energieweter bij de aanschaf van apparaten, hoe men het zuinigst kan wassen en drogen (droog bijvoorbeeld u was buiten en gebruik geen droogmachine) en dat een led-lamp duurder is in aanschaf, maar zuiniger dan een spaarlamp. Tijdens deze tips wordt samen met de bewoners ervaringen uitgewisseld over het bewonersgedrag.

Er wordt informatie gegeven over energiebesparende woningverbeteringen zoals dubbel glas/ zuinige CV-ketel of zonnepanelen en dat jaarlijks overstappen van energieleverancier veel kan besparen.

Heeft u interesse in de workshop? Vul dan het aanmeldingsformulier in of laat een bericht achter bij onze vragenbalie.