Alles over huren en wonen

Energie besparen

Bent u de hoge gas en elektriciteitsrekening ook zo zat?  Valt u verwarming vaak uit of moet u die om de havenklap ontluchten, heeft u enkelglas of een elektrische boiler? Wijksteunpunt Wonen Oost ondersteunt ook bewoners(groepen) die interesse hebben in energiebesparende woningverbeteringen. Samen met de bewoners en het Energieteam kunnen wij complexen volledig onder de loep nemen en op maat uitrekenen welke woningverbeteringen (bijvoorbeeld dubbelglas of nieuwe cv-ketel) welke energiebesparing per huurder kan opleveren.

Energiebesparende maatregelen zijn naast dat dit het milieu ontlast vaak ook prettig voor het wooncomfort. Het aanbrengen van betere isolatie en/of voorzieningen bespaart energie en vergroot in de meeste gevallen het woongenot.

Individueel en collectief
Wijksteunpunt Wonen Oost heeft al verschillende individuele huurders ondersteunt bij het verkrijgen van energiebesparende maatregelen, zoals een nieuwe CV-ketel, dubbelglas en kierdichten (het dichten van naden en kieren). Wij ondersteunen ook bewonersgroepen en -commissies die met alle buren samen aan energiebesparing willen doen. Enkele voorbeeldprojecten op het gebied van energiebesparing:
Dubbel glas voor bewoners Tweede Oosterparkstraat;
Groen Meerjarenonderhoudsplan voor VvE’s;
Energiebus Oost;
Huurverlagingen voor niet warm kunnen stoken van woningen.

Vraag een Energiecheck aan!
Wijksteunpunt Wonen Oost biedt huurders en eigenaar-bewoners een gratis Energiecheck aan. Een van onze medewerkers kan uw huis checken op bouwtechnische bespaarmogelijkheden. Denk hierbij aan het vervangen van enkel glas voor dubbel glas, oude verwamingsketels voor zuinige HR-ketels, het isoleren van vloeren, gevels en daken, het plaatsen van zonnepanelen, het aanbrengen van tochtstrips en het controleren van de hoogte van de energierekening. Voor iedere energetische woonwens bieden wij ondersteuning op maat.

Mochten u en eventueel uw buren interesse hebben in een Energiecheck? Neem dan vooral contact met ons op.