Alles over huren en wonen

Check uw huur en servicekosten

Denkt u dat uw huurprijs wellicht te hoog is, of wilt u de voorgestelde huurverhoging controleren? Dan bent u aan het juiste adres bij het Huurteam. Zij kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een woningopname doen. Tijdens deze opname wordt er een puntentelling gemaakt van de woning, waarna de medewerker u zeer gedetailleerd kan vertellen wat de maximale huurprijs voor uw woning is.

Mocht het zo zijn dat u teveel huur betaalt, dan kunnen wij u helpen om de huurprijs te verlagen en het teveel betaalde terugvorderen. Mocht de voorgestelde huurverhoging niet correct zijn, dan kunnen wij u helpen bij het maken van bezwaar hiertegen.

Energielabel
Sinds 2011 wordt de huurprijs  onder andere bepaald door het energielabel van de woning. Het wijksteunpunt kan bij het controleren van de huurprijs ook controleren of het energielabel  klopt.

Nieuwe woning?
Binnen zes maanden van het huurcontract kan de huurprijs worden verlaagd met terugwerkende kracht tot ingangsdatum contract. Daarnaast geldt voor duurdere woningen dat alleen in de eerste zes maanden de huurprijs getoetst kan worden. Zorg er dus voor dat u binnen een half jaar de huurprijs heeft laten controleren! Ook bij dure huur en als u er langer dan zes maanden woont is het verstandig contact op te nemen. Soms zijn er toch nog mogelijkheden uw huur te verlagen.

Servicekosten
Vaak betaalt u ook andere kosten aan uw verhuurder, dit worden vaak servicekosten genoemd. Denk aan schoonmaak algemene ruimten, glazenwassen, glasverzekering enz. Ook hiervoor zijn regels en afspraken. Neem uw huurcontract mee en eventuele afrekeningen die u heeft ontvangen en de medewerker kan samen met u nagaan of de kosten terecht zijn opgevoerd en of u wellicht te veel heeft betaald. Ook als u een extreem hoog voorschot betaalt dan is het (misschien) mogelijk dit te verlagen.

Huurteam Oost is bereikbaar op telefoonnummer 020-4620330
U kunt ook een mailbericht versturen via het reactieformulier.

Het huurteam zal nooit stappen ondernemen zonder uw toestemming.