Alles over huren en wonen

Vragen over uw huurprijs

Denkt u dat uw huurprijs wellicht te hoog is of wilt u de voorgestelde huurverhoging controleren? Dan kunt u terecht bij het Huurteam. Zij kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een woningopname doen. Tijdens deze opname wordt er een puntentelling gemaakt van de woning waarna de medewerker u zeer gedetailleerd kan vertellen wat de maximale huurprijs voor uw woning is.

Mocht het zo zijn dat u teveel huur betaalt, dan kunnen wij u helpen om de huurprijs te verlagen en (een deel van) het teveel betaalde terugvorderen.

Energielabel
Sinds 2011 wordt de huurprijs  onder andere bepaald door het energielabel van de woning. Het wijksteunpunt kan bij het controleren van de huurprijs ook controleren of het energielabel  klopt.

Nieuwe woning?
Binnen zes maanden van het huurcontract kan de huurprijs worden verlaagd met terugwerkende kracht. Daarnaast geldt voor duurdere woningen dat alleen in de eerste zes maanden de huurprijs getoetst kan worden. Zorg er dus voor dat u binnen een half jaar de huurprijs heeft laten controleren!

Andere kosten dan huur
Vaak betaalt u ook andere kosten aan uw verhuurder, dit wordt vaak servicekosten genoemd. Ook hiervoor zijn regels en afspraken. Neem uw huurcontract mee en eventuele afrekeningen die u heeft ontvangen en de medewerker kan samen met u nagaan of de kosten terecht zijn opgevoerd en of u wellicht te veel heeft betaald.

Het Huurteam is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 16.30 uur,
op telefoonnummer 020-494 04 46.

U kunt ook een mailbericht versturen via het reactieformulier.

Het huurteam zal nooit stappen ondernemen zonder uw toestemming.