Alles over huren en wonen

Links Nieuw-West

Organisaties in Nieuw-West

Computerwijk

Stiching Eigenwijks

Stadsdeel Nieuw-West

SEZO
Bij SEZO kunt u terecht voor informatie, hulp en advies op de volgende gebieden:

  • Maatschappelijk werk
  • Ouderenwerk
  • Sociaal Raadslieden
  • Schuldhulpverlening
  • Vrouwenontwikkelingscentrum Vrouw en Vaart

Woningnet
De website waar sociale huurwoningen worden aangeboden. Voor Woningnet moet men zich inschrijven voordat men kan reageren. Kosten hiervan zijn eenmalig E.60.Hulp bij het reageren op Woningnet wordt op het maandagspreekuur van het Wijksteunpunt Nieuw-West (Osdorp) aangeboden. Laat even weten dat u komt ivm de beschikbaarheid van computers en begeleiding.

Stadsdeel Nieuw-West
Hier kunt u terecht bij acute woningnood. Alles wat u weten moet over het huren van een woning of een kamer. Wat de regels zijn, hoe het zit met bemiddelingsbureaus, bijzondere woningen, voorrang, huisbewaring enzovoort.

De Dorpsraad
De Dorpsraad is een vrijwilligersorganisatie waarvan het bestuur, elke vier jaar gelijktijdig met de landelijke verkiezingen, gekozen wordt door de bewoners van het gebied. De Dorpsraad is actief betrokken bij het behoud van het karakter van het landelijk gebied van Amsterdam-West (grofweg gaat het dan om het oude dorp Sloten en Oud Osdorp). Hierin wordt de Dorpsraad ondersteund door diverse werkgroepen, die ook allen bestaan uit vrijwilligers.

Garage Notweg (buurtinitiatieven).

Het Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West wordt uitgevoerd door:
– Stiching Eigenwijks en
– Amsterdams Steunpunt Wonen