Alles over huren en wonen

Check uw huur

Huurprijs in orde?

Denkt u dat uw huurprijs wellicht te hoog is, of wilt u de voorgestelde huurverhoging controleren? Dan bent u aan het juiste adres bij het Huurteam. Zij kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een woningopname doen. Tijdens deze opname wordt er een puntentelling gemaakt van de woning, waarna de medewerker u zeer gedetailleerd kan vertellen wat de maximale huurprijs voor uw woning is.
Voor monumentwoningen geldt een afwijkende methode om de maximale huurprijs te bepalen. Zie hiervoor: Huurprijzen monumenten.
Mocht het zo zijn dat u teveel huur betaalt, dan kunnen wij u helpen om de huurprijs te verlagen en (een deel van) het teveel betaalde terugvorderen.

Energielabel
Sinds 2011 wordt de huurprijs  onder andere bepaald door het energielabel van de woning. Het wijksteunpunt kan bij het controleren van de huurprijs ook controleren of het energielabel  klopt.

Nieuwe woning?
Binnen zes maanden van het huurcontract kan de huurprijs worden verlaagd met terugwerkende kracht. Daarnaast geldt voor duurdere woningen dat alleen in de eerste zes maanden de huurprijs getoetst kan worden. Zorg er dus voor dat u binnen een half jaar de huurprijs heeft laten controleren!

Andere kosten dan huur
Vaak betaalt u ook andere kosten aan uw verhuurder, dit wordt vaak servicekosten genoemd. Ook hiervoor zijn regels en afspraken. Neem uw huurcontract mee en eventuele afrekeningen die u heeft ontvangen en de medewerker kan samen met u nagaan of de kosten terecht zijn opgevoerd en of u wellicht te veel heeft betaald.

Het huurteam in de binnenstad werkt op afspraak en heeft 3 vestigingen. Klik hier voor de contactgegevens.