Alles over huren en wonen

Oost

Bij het Wijksteunpunt Wonen Oost kunnen huurders van het stadsdeel Oost terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning over huren en wonen. Meer informatie over wat wij voor u kunnen doen, vindt u hier.
Hieronder vindt u onze laatste nieuwsberichten. U kunt ons ook volgen op Twitter.


bezwaarhuurverhoging

Extra voorlichting over de inkomensafhankelijke huurverhoging

De brieven met de inkomensafhankelijke huurverhoging vallen weer op de deurmat. Gezien de enorme drukte in 2013 worden er ook dit jaar extra voorlichtingsavonden georganiseerd en zullen de inloopspreekuren in de maand mei en juni extra lang open zijn. De huurverhogingen van 2014 zijn identiek aan die van 2013, namelijk 4%, 4,5% of 6,5% afhankelijk van het inkomen van het huishouden. Lees het hele artikel voor meer informatie over de inkomensafhankelijke huurverhoging en de data van de voorlichtingen. Lees verder... Lees verder

Geld1

Servicekosten betalen voor een kijktuin of glazenwasser niet altijd terecht

In sommige gevallen kan het lonen om uw servicekosten te controleren. Soms zijn servicekostenposten niet terecht en kan u deze terugvorderen. Zo komt het voor dat huurders servicekosten betalen voor een kijktuin of voor de glazenwasser terwijl dit niet altijd terecht is. Kom dan vooral langs bij het Wijksteunpunt Wonen Oost om te kijken of we servicekosten kunnen terug vorderen. Hieronder kort toegelicht wanneer deze servicekostenposten onterecht zijn. Lees verder... Lees verder

vve-advies-klein

Onafhankelijke informatiebeurs voor VVE’s

Op 10 april vindt de onafhankelijke informatiebeurs voor VVE’s plaats in de Zuiderkerk in Amsterdam. De beurs brengt de vraag en aanbod omtrent VVE’s in de regio Amsterdam bij elkaar. Zo zijn er standjes en presentaties van bedrijven gespecialiseerd in dakonderhoud, kozijnen, schilderwerk, gevelreiniging, schoonmaak, energiebesparing, VVE-beheer en bankzaken. De gemeente Amsterdam voorziet bezoekers van informatie over de subsidie Woningisolatie, de energielening en gratis VvE advies. Via de website: www.vvebeursamsterdam.com kunt u gratis toegangsbewijzen bestellen en het gehele programma bekijken. Zie ook de flyer voor meer informatie.

 

activiteitenverslag 201324

Activiteitenverslag 2013

U kunt hier het Activiteitenverslag 2013 van Wijksteunpunt Wonen Oost inzien. Dit verslag bevat een omschrijving van de activiteiten van Wijksteunpunten Wonen Oost van het afgelopen jaar, belangrijke signaleringen over de woningmarkt en een korte omschrijving van verschillende participatie- en energieprojecten.

vve-advies-klein

VvE Advies

Heeft u vragen over uw rechten en plichten als VvE-lid dan kunt u ook bij het Wijksteunpunt Wonen terecht.

brochure VvE advies

Pagina 1 van 2412345...1020... »|