Alles over huren en wonen

Oost

Bij het Wijksteunpunt Wonen Oost kunnen huurders van het stadsdeel Oost terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning over huren en wonen. Meer informatie over wat wij voor u kunnen doen, vindt u hier.
Hieronder vindt u onze laatste nieuwsberichten. U kunt ons ook volgen op Twitter.


vve-advies-klein

Onafhankelijke informatiebeurs voor VVE’s

Op 10 april vindt de onafhankelijke informatiebeurs voor VVE’s plaats in de Zuiderkerk in Amsterdam. De beurs brengt de vraag en aanbod omtrent VVE’s in de regio Amsterdam bij elkaar. Zo zijn er standjes en presentaties van bedrijven gespecialiseerd in dakonderhoud, kozijnen, schilderwerk, gevelreiniging, schoonmaak, energiebesparing, VVE-beheer en bankzaken. De gemeente Amsterdam voorziet bezoekers van informatie over de subsidie Woningisolatie, de energielening en gratis VvE advies. Via de website: www.vvebeursamsterdam.com kunt u gratis toegangsbewijzen bestellen en het gehele programma bekijken. Zie ook de flyer voor meer informatie.

 

activiteitenverslag 201324

Activiteitenverslag 2013

U kunt hier het Activiteitenverslag 2013 van Wijksteunpunt Wonen Oost inzien. Dit verslag bevat een omschrijving van de activiteiten van Wijksteunpunten Wonen Oost van het afgelopen jaar, belangrijke signaleringen over de woningmarkt en een korte omschrijving van verschillende participatie- en energieprojecten.

vve-advies-klein

VvE Advies

Heeft u vragen over uw rechten en plichten als VvE-lid dan kunt u ook bij het Wijksteunpunt Wonen terecht.

brochure VvE advies

lg_woningnet

Regels, regels en nog meer regels

Wist u dat er tal van regels zijn voor verschillende doelgroepen die het vinden van een woning moeten vergemakkelijken? Wist u dat de mogelijkheid bestaat om woonduur samen te voegen? Heeft u wel eens van de regelingen ‘Van Hoog naar Laag’ en ‘Van Groot naar Beter’ gehoord?  Zo veel regels kunnen het zoeken naar een woning ook vermoeilijken. Om dit te voorkomen bieden wij u in deze blog een kort overzicht van een aantal van deze regels met een beknopte uitleg. Lees verder... Lees verder

energielabels-woningen

Slecht energielabel? Soms huurverlaging mogelijk

De maximale huurprijs van bijna alle huurwoningen wordt sinds 2011 mede bepaald door het energielabel. Bij de invoering van die maatregel is een overgangsperiode van drie jaar, tot 2014, ingesteld zodat verhuurders de tijd kregen om te investeren in energiebesparende maatregelen. Gedurende deze overgangsperiode was tevens huurverlaging puur en alleen op grond van een slecht energielabel niet mogelijk. Die overgangsperiode is nu in 2014 voorbij en voor woningen die nog steeds een slecht energielabel hebben is daarmee soms huurverlaging mogelijk. Lees verder... Lees verder

Pagina 1 van 2412345...1020... »|