Alles over huren en wonen

Oost

Bij het Wijksteunpunt Wonen Oost kunnen bewoners van het stadsdeel Oost terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen. Meer informatie over wat wij voor u kunnen doen, vindt u hier.
Hieronder vindt u onze laatste nieuwsberichten. U kunt ons ook volgen op Twitter.


borgsom

Contracts- administratiekosten terugbetaald aan huurders

Wijksteunpunt  Wonen Oost heeft  voor een viertal huurders,  die particulier huren,  een jurist ingeschakeld. Aanleiding is dat alle huurder bij het afsluiten van hun contract administratie – dan wel contract kosten hebben betaald. De bedragen varieerden van 295 tot 540 euro per contract. Nadat sommaties van WSWonen geen resultaat opleverden , is er een jurist ingeschakeld. Deze is erin geslaagd met enige correspondentie en sommaties alle bedragen terug te krijgen. Particuliere huurders betalen vaak hoge kosten voor het verkrijgen van een contract. Op grond van eerdere jurisprudentie  lijkt dit onterecht te zijn. De verhuurder in kwestie wilde het dan uiteindelijk ook niet tot een zaak laten komen maar heeft terug betaald voordat de zaak bij de rechter is aangebracht.

Mocht u ook in zo een situatie zitten, meldt u dan bij Wijksteunpunt Wonen om mogelijkheden te bekijken.

20160712_194505 (2)

Basisvoorlichting VvE 12 juli

Afgelopen dinsdag heeft de basisvoorlichting Vereniging van Eigenaren (VvE) plaatsgevonden in Amsterdam Oost.

De bijeenkomst is bezocht door enthousiaste bewoners die graag meer inzicht wilden hebben in de VvE en zo ook handvatten heeft om aan de slag te gaan! Tijdens de voorlichting zijn o.a. de volgende onderwerpen aan bod gekomen : de stemverhouding binnen de VvE? wat doet het bestuur? hoe moet je vergaderen? in welke documenten zijn de verplichtingen binnen de VVE te vinden? en zo nog meer.

In het najaar zullen er weer basis voorlichtingen plaats vinden en komen er ook thema bijeenkomsten aan zoals de Financiën binnen de VvE. Wilt u op de hoogte blijven van onze voorlichtingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via http://www.wswonen.nl/publicaties/vve-nieuwsbrieven/ .

1juli

30 juni laatste kans bezwaar huurverhoging

De meeste huurders hebben in april een huurverhogingsvoorstel gekregen per 1 juli. Als u bezwaar wilt maken, dan moet u dit vóór 1 juli doen. Met onze huurverhogingcheck op www.huurverhoging.nl weet u snel of u bezwaar kunt maken.  Daar vindt u ook ons overzichtelijke standaardbezwaarschrift en natuurlijk onze online puntentelling. U betaalt toch niet als het niet hoeft? Doen dus: even de check invullen en eventueel voor 1 juli bezwaar maken! Lees verder... Lees verder

vve-advies-klein

VVE Nieuwsbrief Overlast

Het Wijksteunpunt Wonen brengt meerdere keren per jaar een nieuwsbrief uit voor eigenaar-bewoners in een VVE. In elke VVE nieuwsbrief wordt een thema behandeld, in deze nieuwsbrief staat het thema overlast centraal. Klik hier om de nieuwsbrief te lezen. Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief of de vorige nieuwsbrieven in zien, klik dan hier.

vve-advies-klein

Wonen in een VvE: Voorlichtingsbijeenkomsten

In de maanden mei, juni en juli organiseert Wijksteunpunt Wonen zes gratis voorlichtingsbijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn verspreid over de stad, en toegankelijk voor bewoners uit elk stadsdeel. Meld u nu aan, want, vol = vol!

Bent u verhinderd? In het najaar organiseren wij deze voorlichtingen nogmaals. Aankondiging volgt op onze website. Heeft u in de tussentijd Lees verder... Lees verder

Pagina 1 van 3512345...102030... »|