Energiecoaches op bezoek bij 10.000 bewoners

04 augustus 2016

De Wijksteunpunten Wonen en het ASW gaan aan de slag met het Energiecoach project. Vanuit de lokale wijksteunpunten gaan vrijwillige energiecoaches Amsterdammers bespaartips en advies geven over hoe zij geld kunnen besparen op de energierekening. Bewoners kunnen uit een bespaarpakket bespaarproducten kiezen ter waarde van 15,- euro. In het bespaarpakket zit o.a. radiatorfolie, tochtband, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en LED lampen. Aanvullend kan de bewoner de andere producten kopen tegen 50% van de inkoopprijs.

Het Energiecoach project gaat dit najaar van start en wordt nog feestelijk gelanceerd tijdens de Bewoners Energie Dag. Bewoners kunnen zich vanaf september melden voor een huisbezoek. In de tussentijd worden vrijwilligers geworven en getraind.

Wethouder Wonen Laurens Ivens: “Veel oudere woningen in Amsterdam zijn niet energiezuinig. Vaak kun je al veel bereiken met eenvoudige maatregelen. Niet alleen wordt zo de uitstoot van CO2 verminderd, maar ook op de woonlasten kan er flink worden bespaard. We verwachten dat de energielasten van de huishoudens met zo’n € 100 tot € 120 per jaar omlaag kunnen. Dus dat is dubbele winst: voor mens en milieu.”

Interview Amsterdam FM
Radiozender Amsterdam FM had donderdagmiddag 4 augustus ook een kort item over de Energiecoaches:


Energiecoach worden?
Mocht u interesse hebben dan kunt u zich aanmelden om energiecoach te worden via energiecoach [at] wswonen.nl. U zult per email op de hoogte gehouden worden over de selectie en trainingsprocedure. U kunt ons ook mailen voor al uw overige vragen.

Zie de volledige vacature op de website van de vrijwilligerscentrale.

Artikel delen:

!WOON