Servicepost CV-onderhoud: verhuurder gaat akkoord met voorstel van huurder

27 maart 2015

Vanaf 1 januari 2013 is het voor de verhuurder niet meer toegestaan om servicekosten voor het CV onderhoud aan de huurder door te berekenen. Dit omdat de CV al in de huurprijs is opgenomen. Echter zijn er nog genoeg verhuurders die deze servicekosten in 2013 en 2014 nog wel hebben doorberekend.

Met behulp van een aantal tips van  het Wijksteunpunt Wonen, heeft de huurder een brief opgesteld en aan zijn verhuurder verstuurd, met de strekking: “Ik heb van 1 januari 2013  tot nu toe onterecht maandelijks € 8,50 per maand  cv-ketelonderhoud aan u overgemaakt.” In de brief heeft de huurder aangegeven dat hij dit bedrag aan servicekosten onterecht heeft betaald en dit graag van de verhuurder terug wil krijgen en het verzoek om tegelijk de post ‘CV onderhoud’ met ingang van 1 april 2015 definitief uit de servicekosten te schrappen.

Tot slot gaf de huurder aan dat indien ze het er onderling niet over eens zouden worden, hij de Huurcommissie om een uitspraak zou vragen.

De verhuurder heeft hierop geantwoord dat ze de onterecht betaalde servicekosten aan de huurder zullen terug storten. Dit was een ontzettend mooi resultaat voor de huurder en hierdoor was het niet nodig om servicekosten procedures bij de Huurcommissie op te moeten starten.

Wilt u weten of u misschien ook ten onrechte voor CV onderhoud betaalt en u misschien ook geld terug kunt vragen, neem dan contact op met het Wijksteunpunten Wonen bij u in de buurt.

Artikel delen:

!WOON